Blog

İzin Yönetimi

İzin Kullanma Hakkı 

İşverenin olduğu kadar çalışanın da iş hakları bütününde bulunan izin kullanma hakkı bulunmaktadır. Bireylerin, fiziksel ve mental açıdan; dinlenme, iyileşme, soluklanma ve istirahat etme gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. 


Peki bu ihtiyaçlarımızın ne kadar farkındayız ve ne ölçüde talep edebiliyoruz? 

İzin hakkı Anayasamızın 50.maddesinde yer alan “Dinlenmek, çalışanların hakkıdır. Ücretli hafta ve bayram tatili ile yıllık ücretli izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir” hükmüyle belirtilmiştir.

Bu hükme göre; mazeret izni, hastalık izni, emzirme izni, doğum izni, resmi tatil izni, yeni iş arama izni, hafta tatili ve yıllık ücretli izinler İş Kanununda yasal zorunluluk olarak belirtilmiştir.


Camework İzin Yönetim Sürecinde Ne Yapar ?

Personel yönetimi konusunda her probleme teknoloji çözümleri ile yaklaşan Camework, izin yönetimi açısından da personellerine ve işverene kolaylık sağlamaktadır. Ekonomik, psikososyal ve örgütsel-yönetsel yönden çalışanların izin takiplerini teknoloji aracılığıyla tek bir işlem dahilinde kontrol altına alır.


Süreç Nasıl İşler ? Ne Yapmamız Gerekir ? Nasıl İzin Alırım?

           

Patronuma nasıl söyleyeceğim ?

Söylemeyi unutmuşum ?

Bunca işin arasında bir de izin evraklarıyla mı uğraşacağım ?

Mail mi atmalıyım ?

Acaba izin hakkım bitmiş midir ?

İşverenime ulaşamıyorum ?

En son ne zaman izin istemiştim ?

Stresliyim, konuşamıyorum.

Derdi Artık Yok!

Çok basit..

İzin kullanmak isteyen çalışan, Camework uygulamasına giriş yaparak kullanmak istediği iznin tarihini ve sebebini tek bir tuşla çözebilir.


Talebin ardından işverenin sistemine düşen gerekçe ve tarih neticesinde onay ve red işlemleri yapılır. Aynı şekilde çalışan da işvereninin verdiği cevabı görür ve planlamalarını bu neticede sürdürür.

Yerinizden kalkmadan, çalışma ve odak sürecinizi bozmadan, işvereninizden çekinmeden, işvereni kovalamadan ve uğraşmadan tek bir işlemle çözebilme imkanı elde etmek için; Camework.


Etiketler: İnsan Kaynakları, Personel Devam Takip,
Kategori: Camework,